Хром (перорално, парентерално) преди употреба

алергии

Педиатрична

Ако приемате диетична добавка без рецепта, внимателно прочетете и спазвайте всички предпазни мерки на етикета. За тези добавки следва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проблеми при деца не са съобщавани при прием на нормални дневни препоръчвани количества.

Проблеми при по-възрастни хора не са съобщавани при прием на нормални препоръчвани дневни количества.

Особено важно е да получавате достатъчно витамини и минерали, когато забременеете и да продължите да получавате точното количество витамини и минерали през цялата си бременност. Здравословният растеж и развитие на плода зависят от постоянното снабдяване на хранителни вещества от майката. Въпреки това, приемането на големи количества хранителна добавка по време на бременност може да бъде вредно за майката и / или за плода и трябва да се избягва.

Гериатрична

Важно е да получавате необходимите количества витамини и минерали, за да може бебето ви да получи необходимите витамини и минерали, за да расте правилно. Въпреки това, приемането на големи количества хранителна добавка по време на кърмене може да бъде вредно за майката и / или бебето и трябва да се избягва.

бременност

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

кърмене

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Лекарствени взаимодействия

Други взаимодействия

Други медицински проблеми

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на използването на хранителни добавки в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено