Хлордиазепоксид и клидин

Терапевтичен клас: антимускаринова комбинация

Употреби За хлордиазепоксид и клидин

Фармакологичен клас: хлордиазепоксид

Хлордиазепоксидът е бензодиазепин. Бензодиазепините принадлежат към групата лекарства, наречени депресанти на централната нервна система (ЦНС), които са лекарства, които забавят нервната система.

Клидин е антихолинергично средство. Той намалява стомашната киселинност и намалява спазмите на червата.

Хлордиазепоксид и клинидин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За хлордиазепоксид и клинидин следва да се имат предвид следните елементи

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към хлордиазепоксид и клинидин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията хлордиазепоксид и клинидин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Преди да използвате хлордиазепоксид и клидин

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията хлордиазепоксид и клинидин при пациенти в старческа възраст. Обикновено сънливост, обърканост, тромавост или нестабилност са по-вероятни при по-възрастни хора, които обикновено са по-чувствителни, отколкото младите възрастни, спрямо ефектите на комбинацията хлордиазепоксид и клинидин. Пациентите в старческа възраст може да изискват по-ниска доза, за да помогнат за намаляване на нежеланите ефекти.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате хлордиазепоксид и клинидин, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на хлордиазепоксид и клинидин с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на хлордиазепоксид и клинидин с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на хлордиазепоксид и клинидин с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на хлордиазепоксид и клинидин с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от определени нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използват заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате хлордиазепоксид и клинидин или да ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на хлордиазепоксид и клинидин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете хлордиазепоксид и клинидин точно според указанията на Вашия лекар, за да се възползвате максимално от Вашето състояние. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Вземете хлордиазепоксид и клинидин преди хранене и преди лягане.

Дозата хлордиазепоксид и клинидин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози хлордиазепоксид и клидин. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза хлордиазепоксид и клинидин, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Правилно използване на хлордиазепоксид и клидин

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че хлордиазепоксидът и клинидинът функционират правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Използването на хлордиазепоксид и клинидин, докато сте бременна, може да доведе до сериозни нежелани реакции при новороденото. Кажете на лекаря си веднага, ако мислите, че сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате хлордиазепоксид и клинидин.

Хлордиазепоксидът и клинидинът могат да накарат някои хора, особено възрастните пациенти, да станат сънливи, замаяни, замаяни, тромави или нестабилни или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на хлордиазепоксид и клинидин, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни или не можете да мислите и да виждате добре.

Хлордиазепоксидът и клинидинът ще добавят към ефектите на алкохола и други депресанти на централната нервна система (ЦНС). ЦНС депресанти са лекарства, които забавят нервната система, което може да причини сънливост или да ви накара да не сте бдителни. Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за сенна хрема, алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати или припадъци, мускулни релаксанти или анестетици анестетици. Този ефект може да продължи няколко дни, след като спрете приема на хлордиазепоксид и клинидин. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато използвате хлордиазепоксид и клинидин.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако имате тъмна урина или бледи изпражнения, гадене, повръщане, загуба на апетит или болка в горната част на стомаха, или пожълтяване на кожата или очите. Това може да са признаци на сериозен проблем с черния дроб.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако имате необичайно кървене, синини или слабост. Това може да са признаци на сериозен кръвен проблем, наречен агранулоцитоза.

Ако развиете необичайни и странни мисли или поведение, докато приемате хлордиазепоксид, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар. Някои промени, настъпили при хора, приемащи хлордиазепоксид и клинидин, са подобни на тези, наблюдавани при хора, които пият алкохол и след това действат по начин, който не е нормален. Другите промени могат да бъдат по-необичайни и крайни, като объркване, влошаване на депресията, мисли за самоубийство и необичайно възбуда, нервност или раздразнителност.

Не спирайте да го приемате, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това може да ви помогне да предотвратите влошаване на състоянието си и да намалите вероятността от симптоми на отнемане, като конвулсии (припадъци), стомашни или мускулни крампи, тремор или необичайно поведение.

Предпазни мерки при използване на хлордиазепоксид и клинидин

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Хлордиазепоксид и клидинум странични ефекти

хлордиазепоксид / клидиниум

Достъпност само за Rx

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

Синдром на раздразненото черво дицикломин, бентил, амитиза, хиоцианамин, метамуцил, левсин, либракс, псилиум

Ентероколит доксициклин, ванкомицин, Librax, албендазол, Donnatal, вибрамицин, ванцин, Doryx

Пептична язва пантопразол, Protonix, фамотидин, Pepcid, Librax, гликопиролат, Робинул, Pepcid AC