Катастрофален план

Катастрофалният план е здравен план, който обикновено идва с по-ниска месечна премия (цената, която плащате за здравно осигуряване), отколкото бронзовата, сребърната, златната или платиновата политика.

Отделяемият за катастрофален план обаче е висок – равен на максималните годишни лимити извън джоба, разрешени от Закона за достъпни грижи. През 2015 г. тези суми могат да достигнат до $ 6,850 за едно лице и $ 13,700 за едно семейство.

Тези планове за здравеопазване са необходими, за да покрият най-малко три първични профилактични прегледи годишно, преди да са ви необходими първо да се срещнете с приспадането. Когато виждате Вашия лекар, вие също се покривате за превантивни грижи без никакви разходи за вас по време на посещението.

Катастрофалните планове покриват съществените ползи за здравето, които всички политики, продавани чрез вашата държава Marketplace, трябва да включват. Независимо от това, трябва да платите пълния размер на приспадането, преди планът да помага за изплащането на други грижи, различни от профилактичните услуги,

Катастрофален план не е достъпен за всички. Вие имате право, ако

ИЗТОЧНИК: CMS.gov.

Нуждаете се от здравна помощ? Отговорете на няколко въпроса, за да получите персонализирания си план за действие.