Детска безопасност: измиване на играчки за предотвратяване на микроби – преглед на темата

Измиването и дезинфекцията на играчките и повърхностите спомага за намаляване на разпространението на микроби, особено в детските заведения или в други райони, където много деца са заедно.

Повърхности, при които има вероятност за събиране на микроби, включват зони за смяна на пелени, грънчарни столове, релси за креватчета или райони, където се приготвя или яде храната.

чист

Измиването със сапун и вода ефективно премахва микробите от повърхностите. Този метод се препоръчва за повърхности, където химическите дезинфектанти не са подходящи, като някои мебели.

дезинфекцирам

Когато е възможно, играчките и повърхностите също трябва да бъдат дезинфекцирани. Съдомиялните машини са удобен и ефективен начин за дезинфекция на съдове и прибори. Химикали като амоняк, водороден пероксид и избелващо средство се използват за дезинфекциране на повърхности и предмети. Можете да намерите голямо разнообразие от маркови продукти с различни съставки. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя, точно както са отпечатани на етикета.

Можете да направите свой собствен дезинфектант с белина и вода, въпреки че бързо губи силата си. Той трябва да бъде пресен дневно. Използвайте следните съотношения на белина към водата в зависимост от необходимата сила.

Не смесвайте белина с други течности или почистващи препарати, защото сместа може да доведе до токсичен газ. Избелването трябва да се смесва само с прясна чешмяна вода. Пазете всички химикали извън обсега на деца.

За силен дезинфекционен разтвор за избелване (за почистване на бани, места за пелена и други повърхности): Добавете 0.25 чаша (60 mL) битово избелващо средство (5.25% натриев хипохлорит) в 1 л (4 л) студена вода или добавете 1 супена лъжица Мл) избелване до 1 qt (1 L) хладна вода; За по-слаб разтвор за дезинфекция на белина (за почистване на играчки, ястия и други предмети, които се манипулират от малки деца или се поставят в устата): Добавете 1 билков доматен белина (5,25% натриев хипохлорит) на 1 галон (4 литра) студена вода.