chiggerex

Използва за Chiggerex

Терапевтичен клас: Анестетик, локално

Химически клас: Аминоестер

Бензокаинът принадлежи към група лекарства, известни като локални локални анестетици. Замърсява нервните окончания в кожата. Това лекарство не причинява безсъзнание, подобно на общите анестетици, когато се използва за операция.

Това лекарство е на разположение без рецепта, но Вашият лекар може да има специални инструкции за правилната употреба и доза за Вашето медицинско състояние.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Поради токсичността на бензокаин, употребата при деца под 2-годишна възраст не се препоръчва.

Преди да използвате Chiggerex

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на бензокаин при гериатрични пациенти.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи бензокаин. Може да не е специфичен за Chiggerex. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го използвайте по никакви други причини, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Това лекарство може да е по-вероятно, отколкото други локални анестетици, да причинят нежелани ефекти, ако се употребяват прекалено много, тъй като повече от него се абсорбира в тялото през кожата.

Измийте ръцете си със сапун и вода преди и след употребата на това лекарство.

Освен ако не е указано друго от Вашия лекар, не прилагайте това лекарство върху открити рани, изгаряния или счупена или възпалена кожа.

Това лекарство трябва да се използва само за проблеми, които се лекуват от Вашия лекар или при условия, изброени в указанията за опаковката. Проверете при Вашия лекар, преди да го използвате за други проблеми, особено ако смятате, че може да се появи инфекция. Това лекарство не трябва да се използва за лечение на някои видове кожни инфекции или сериозни проблеми, като тежки изгаряния.

Внимавайте да не получите каквото и да е от това лекарство в носа, устата и особено в очите, тъй като може да причини тежко дразнене на очите. Ако някое от лекарствата попадне в тези области, особено очите, измийте с вода поне 15 минути и веднага се обърнете към Вашия лекар.

Ако използвате спрей от това лекарство, не пръскайте я директно върху лицето. Вместо това, използвайте ръката си или апликатор (напр. Стерилна марля или памучен тампон), за да приложите лекарството.

За да използвате тампона или тампона, отворете опаковката според указанията. Когато третирате пчелна жилка, отстранете старгера, преди да използвате лекарството. Избършете тампона или тампона през засегнатата област на кожата.

Прочетете внимателно етикета на опаковката, за да видите дали продуктът съдържа алкохол. Алкохолът е запалим и може да се запали. Не използвайте продукт, съдържащ алкохол, в близост до огън или открит пламък или докато пушите. Също така, не пушете след прилагането на един от тези продукти, докато не изсъхне напълно.

Ако използвате гел или течна форма

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилно използване на бензокаин

Съхранявайте резервоара на стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте. Не съхранявайте това лекарство в кола, където може да бъде изложена на екстремна топлина или студ. Не пробивайте дупки в кутията или я хвърлете в огън, дори ако резервоарът е празен.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако състоянието на вашето дете или детето Ви не се подобри в рамките на 7 дни или ако се влоши, се консултирайте с Вашия лекар.

След като приложите това лекарство върху кожата на детето си, наблюдавайте внимателно детето, за да се уверите, че той или тя не приема лекарството в очите или устата му. Тя може да причини сериозни нежелани реакции, особено при деца, ако някое от лекарствата попадне в устата или е погълнато.

Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате кожен обрив, изгаряне, ужилване, подуване или дразнене на кожата.

Не използвайте козметични продукти или други продукти за грижа за кожата на третираната кожа.

Предпазни мерки при използване на Chiggerex

Това лекарство може да причини рядък, но сериозен кръвен проблем, наречен метхемоглобинемия. Това състояние може да възникне след употребата на спрея за медицински процедури или употреба на гела или течността за изгаряния в устата или за зъби при деца. Рискът може да бъде повишен при кърмачета на възраст под 4 месеца, пациенти в старческа възраст или пациенти с някои вродени дефекти. Възникнало е, когато пациентите приемат твърде много от лекарството, но могат да се появят и в малки количества. Уверете се, че съхранявате това лекарство далеч от деца. Посъветвайте се с Вашия лекар незабавно, ако Вие или Вашето дете имате следните симптоми след приема на това лекарство: бледо, сиво или синя кожа, устни или нокти, объркване, главоболие, замайване, ускоряване на сърцето, задух или необичайна умора Или слабост.

Уверете се, че Вашият лекар знае, ако приемате също лекарства, съдържащи нитрати или нитрити. Това включва нитроглицерин, Imdur®, Isordil®, Nitro-Bid®, Nitrostat® или Transderm-Nitro®.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Chiggerex странични ефекти

Chiggerex (бензокаин, локално)

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Насекоми за ухапване бензокаин

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Chiggerex, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.