Chiari малформации и диагностика

За да диагностицирате състоянието си, Вашият лекар ще прегледа вашата медицинска анамнеза и симптоми и ще проведе физически преглед.

Вашият лекар също ще поръча тестове за изображения, за да определи причината за Вашето състояние и да диагностицира Вашето състояние. Тестовете могат да включват

Магнитно резонансно изображение (ЯМР). Магнитен резонанс използва мощни радио вълни и магнити, за да създаде подробен изглед на тялото ви.

Този безопасен, безболезнен тест дава подробни триизмерни изображения на структурни аномалии в мозъка, които могат да допринесат за Вашите симптоми. Той може също така да осигури образи на малкия мозък и да определи дали той се разпростира в гръбначния канал. За диагностициране на Chiari малформация често се използва магнитно резонансно изображение.

Магнитен резонанс (MRI) може да се повтаря с течение на времето и може да се използва за наблюдение на прогресията на вашето разстройство.

Компютърна томография (CT) сканиране. Вашият лекар може да препоръча други техники за изобразяване, като например CT сканиране.

CT излъчването използва рентгенови лъчи за получаване на изображения на тялото ви в напречен разрез. CT отпечатването може да помогне да се разкрият мозъчни тумори, увреждания на мозъка, аномалии на костите и кръвоносните съдове и други състояния.