Шоколадов фон

Патологична монография “Natural Standard®”, Copyright © 2016 (). Всички права запазени. Забранено е търговското разпространение Тази монография е предназначена само за информационни цели и не трябва да се тълкува като конкретен медицински съвет. Трябва да се консултирате с квалифициран доставчик на здравни грижи, преди да вземете решения относно терапиите и / или здравните условия.

Какаото и шоколадът идват от какаовия боб. Какао е родом от Южна Америка и е отглеждан в тропиците в продължение на поне 3000 години. Африканската страна Кот д’Ивоар е един от най-големите доставчици на сурово какао.

Какаовите продукти са смятани за деликатеси от много култури. Какао съдържа флавоноиди, които са съединения с антиоксидантно действие, свойства на изтъняване на кръвта и вероятно други ползи за здравето. Поради тази причина и защото е толкова популярна, шоколадът е широко проучен.

Ключ към оценките

Високо кръвно налягане

Шоколадът е изследван за сърдечни заболявания, кожни заболявания, запек и различни други състояния. Най-силните доказателства за способността на какаото да намалява кръвното налягане.

Долните дози се основават на научни изследвания, публикации, традиционно използване или експертни мнения. Много билки и добавки не са били напълно тествани и безопасността и ефективността не могат да бъдат доказани. Марките могат да бъдат направени по различен начин, с променливи съставки, дори в една и съща марка. Долните дози може да не се прилагат за всички продукти. Трябва да прочетете етикетите на продуктите и да обсъдите дозите с квалифициран доставчик на здравни грижи преди да започнете лечението.

CocoaVia®, марка какао и снек бар, е широко използвана в проучванията.

За използване като антиоксидант, една порция напитка CocoaVia® се приема през устата.

За тревожност 20-25 грама тъмно или млечен шоколад се приемат през устата два пъти дневно за два петдневни интервали в продължение на две седмици.

Цироза (хронично чернодробно заболяване)

За сърдечни заболявания 13,5-80 грама шоколад са приемани като единична доза или 1-3 пъти дневно в продължение на два дни до повече от 26 седмици. Формите от шоколад включват шоколадови блокчета, какаови напитки (например CocoaVia®), тъмен шоколад или какао на прах.

остаряване

За синдрома на хроничната умора, 15 грама шоколадова лента се приема през устата три пъти дневно в продължение на осем седмици.

безпокойство

При цироза 200 милилитра тестово брашно (Ensure® Plus), смесено с 0,55 грама на килограм тъмно шоколад, се приема през устата като единична доза.

Синдром на хроничната умора

запек

Стоматологични условия

За умствено представяне 10-37 грама шоколад се приема през устата като единична доза или веднъж дневно в продължение на до 30 дни. Формите от шоколад включват шоколадови пръчици, какаови напитки и какао на прах (например Cocoapro®).

Диабет

За диабет, 15 грама шоколад е бил приеман през устата три пъти дневно в продължение на осем седмици.

Упражнение за възстановяване

За възстановяване на физически упражнения 330 мл какаова напитка са били взети през устата веднага след тренировка, два часа след тренировка и преди лягане.

Сърдечно заболяване

За висока кръвна захар / непоносимост към глюкоза до 100 грама шоколад е приеман през устата веднъж или два пъти дневно в продължение на пет дни до 18 седмици като шоколад или какао напитка.

За висок холестерол 13-105 грама шоколад се приема през устата веднъж или два пъти дневно в продължение на две седмици до повече от 26 седмици. Формите от шоколад включват какаови напитки (понякога с какаови влакна), какао на прах, снек барове, барове с тъмни или млечни шоколади и барове CocoaVia® Crunch.

За високо кръвно налягане, 6-100 грама шоколад е бил приеман през устата веднъж или два пъти дневно в продължение на седем дни до повече от 26 седмици. Формите на шоколада включват какао, тъмен шоколад, неопределен шоколад или какао напитка.

За настроение, 0,5 унция тъмна шоколад се приема през устата два пъти дневно в продължение на три дни.

За болестта на Паркинсон една доза от 200 грама тъмно-бял шоколад се приема през устата за 15 минути.

За подкрепа на бременност 30 грама шоколад се приема през деня от приблизително 13-та седмица на бременността до раждането.

За кожни състояния какао на прах, разтворен в гореща вода, се приема през устата ежедневно в продължение на 12 седмици. 20 грама шоколадови капчици се приемат през устата ежедневно в продължение на 12 седмици за защита от ултравиолетова светлина.

За загуба на тегло, един тъмен шоколадов квадрат и една какаова напитка от 8 унции са били приемани през устата два пъти дневно в продължение на 18 седмици.

За използване като средство за отблъскване на насекоми, върху кожата се използва препарат от какаово масло.

Висока кръвна захар / непоносимост към глюкоза

За лечение на рани, препаратът от какаово масло се масажира в белега на изгаряне за 30 минути два пъти седмично в продължение на пет седмици.

Висок холестерол

За запек, 4-8 грама какаови люспи са взети два пъти дневно в продължение на четири седмици.

За зъбни плаки 10 милилитра вода за уста съдържащи 0,1% екстракт от люспи какао на зърна се използват за изплакване на устата за 30 секунди два пъти дневно в продължение на два месеца.

Тези употреби са били тествани при хора или животни. Безопасността и ефективността не винаги са били доказани. Някои от тези състояния са потенциално сериозни и трябва да бъдат оценени от квалифициран доставчик на здравни услуги.

Обосновка на класификацията

По-долу употребите се основават на традиции или научни теории. Те често не са били напълно тествани при хора и безопасността и ефективността не винаги са били доказани. Някои от тези състояния са потенциално сериозни и трябва да бъдат оценени от квалифициран доставчик на здравни услуги.

Шоколадът може да повлияе на кръвната захар. Препоръчва се повишено внимание при използване на лекарства, които също могат да повлияят на кръвната захар. Хората, които приемат инсулин или лекарства за диабет по устата, трябва да бъдат внимателно наблюдавани от квалифициран медицински специалист, включително фармацевт. Може да са необходими корекции на лекарството.

Шоколадът може да увеличи риска от кървене, когато се приема с лекарства, които повишават риска от кървене. Някои примери включват аспирин, антикоагуланти (“разредители на кръвта”) като варфарин (Coumadin®) или хепарин, лекарства срещу тромбоцити като клопидогрел (Plavix®) и нестероидни противовъзпалителни средства като ибупрофен (Motrin®, Advil ®) или напроксен (Naprosyn®, Aleve®).

Шоколадът може да повлияе на кръвното налягане. Препоръчва се повишено внимание при хора, приемащи лекарства, които повлияват кръвното налягане.

Шоколадът може също така да взаимодейства с активен въглен, агенти за костна загуба, средства за зъби, средства, които влияят на ширината на кръвоносните съдове, средства, които влияят на психичната функция, средства, които засягат сърцето (включително сърдечен ритъм), агенти, Засягат нервната система, средства, които засягат стомаха и червата, средства, които увреждат черния дроб, ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE), противоалергичните агенти, противораковите средства, аспирина, антидепресантите (селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина, Калциеви соли, канабиноиди (налични в марихуаната), средства за понижаване на холестерола, средства за фертилност, гама-аминомаслена киселина (GABA), железни соли, обезболяващи средства, салбутамол и слънцезащитни продукти.

Шоколадът може да повлияе на кръвната захар. Препоръчва се повишено внимание при използване на билки или добавки, които също могат да повлияят на кръвната захар. Нивата на кръвната захар може да изискват мониториране и може да се наложи адаптиране на дозите.

Шоколадът може да увеличи риска от кървене, когато се приема с билки и добавки, за които се смята, че повишават риска от кървене. Много случаи на кървене са съобщени при употребата на Ginkgo biloba и по-малко случаи с чесън и палмето. Многобройни други агенти може теоретично да увеличат риска от кървене, въпреки че в повечето случаи това не е доказано.

Шоколадът може да повлияе на високото кръвно налягане. Препоръчва се повишено внимание при хора, приемащи билки или добавки, които повлияват кръвното налягане.

Шоколадът може да взаимодейства и с активен въглен, противоракови билки и добавки, антидепресанти (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, SSRI), противовъзпалителни билки и добавки, антиоксиданти, кофеин, калций, канабиноиди, билки и добавки за понижаване на холестерола. Добавки, гама-аминомаслена киселина (GABA), женшен, грейпфрут, билки и добавки за загуба на костна маса, билки и добавки за зъби, билки и добавки, които влияят на ширината на кръвоносните съдове, билките и хранителните добавки, Сърце (включително сърдечен ритъм), билки и добавки, които засягат имунната система, билки и добавки, които засягат нервната система, билки и добавки към стомаха и червата, билки и добавки, които увреждат черния дроб, желязото, болкоуспокояващите, растителните стероли, пробиотиците , Стимуланти, слънцезащитни продукти и витамини.

Тази информация се основава на систематичен преглед на научната литература и бе прегледана и обработена от сътрудници в съвместната научно-изследователска дейност Collaboration ().

Методология на монографията

Анандамид, горчива вода, черен шоколад (БК), бутирум какао, какауатл (нахуатл), какао (бразилски португалски, английски, испански), екстракт от люспи от какаови зърна, какаово дърво, какаовобетон, какаоеро Френски), какауиро (бразилски португалски), кофеин, карбоксилни киселини, катехин, CBC, CBH, chicolatl (Nahuatl), шоколадови макани, шоколадови флавоноиди, шоколадово мляко, шоколадово дърво, choxi, cinnamtanin, clovamide, Екстракт от люспи, какаови трици, какаово масло, какаово брашно, какаов ликьор, какаово масло, какао на прах, какаови твърди вещества, какаово дърво, тъмен шоколад, сушен какаов боб, холандски шоколад, епикатехин, Флаваноли, флавоноиди, гранус какао (испански), harilik kakaopuu (естонски), горещ шоколад, инулин, изомалт, какао (датски), какао (немски), kakaó (fa) Kakaopflanze (немски), kakaotræ (датски), kakaowiec (полски), kakav (словенски), kawkaw (Mayan), ke ke (китайски), Липиди, метилксантинови алкалоиди, метилксантини, млечен шоколад, N-линолеолетаноламин, N-олеолетаноламин, N-фенилпропеноил-L-аминокиселинен амид, олеинова киселина, олигофруктоза, палмитинова киселина, фенилетиламин, фитохимикали, фитостероли, полифеноли, процианидин олигомери, процианидини, пурин Алкалоиди, наситени мастни киселини, сорбитол, стеаринова киселина, Sterculiaceae (семейство), стимулант, захароза, Theobroma cacao L., теоброма какаови фенолни екстракти, теобромин, бял шоколад, xocoatl (Mayan, Nahuatl), xocolatl (Mayan, Nahuatl).

Забележка: Тази монография обхваща какао, какаови продукти и шоколад. Шоколадът съдържа кофеин. За по-пълен преглед, информация за кофеина може да намерите в монографията Natural Standard Caffeine.

Американската администрация по храните и лекарствата не регулира стриктно билките и добавките. Няма гаранция за здравина, чистота или безопасност на продуктите, а ефектите могат да варират. Винаги трябва да четете етикетите на продуктите. Ако имате медицинско състояние или приемате други лекарства, билки или добавки, трябва да говорите с квалифициран медицински специалист, преди да започнете нова терапия. Незабавно се консултирайте с лекар, ако получите нежелани реакции.

Избягвайте с известна алергия или чувствителност към шоколада, какаото, някоя от неговите части (включително кофеин) или членове на растителното му семейство. Има съобщения за мигренозно главоболие, алергични кожни реакции и забавено храносмилане.

Репликатор на насекоми

Забележка: Шоколадът съдържа кофеин. Хроничната употреба на кофеин, особено в големи количества, може да доведе до толерантност или зависимост. Внезапното прекратяване на употребата на кофеин може да доведе до физически симптоми на отнемане, включително главоболие, дразнене, нервност, тревожност и замаяност. Информацията за безопасност, свързана с кофеина, не е специално обсъдена в тази монография. За повече информация е налице монография за кофеина “Естествен стандарт”.

Психическо представяне

Шоколадът е безопасен, когато се използва в количества, които се намират в храните и когато се използват до 25 грама дневно. Какаовото масло е вероятно безопасно, когато се използва върху кожата и когато се използва за подпомагане на медицината.

настроение

Употреба с повишено внимание при хора с пристрастяване, анемия, чревни нарушения, загуба на костна маса и високи нива на холестерол. Използвайте с повишено внимание хора, които са склонни към мигренозно главоболие или камъни в бъбреците. Използвайте с повишено внимание хора с наднормено тегло или затлъстяване и тези, които се опитват да забременеят.

Употреба с повишено внимание при хора, използващи инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE) или салбутамол.

Прилагайте внимателно при деца, поради риска от развитие на навици, които могат да доведат до затлъстяване и лошо здраве.

Шоколадът може да повлияе на кръвната захар. Препоръчва се повишено внимание при хора с диабет или хипогликемия, както и при хора, приемащи наркотици, билки или добавки, които повлияват кръвната захар. Необходимо е нивата на кръвната захар да бъдат контролирани от квалифициран медицински специалист, включително фармацевт, и може да са необходими корекции на лекарството.

Шоколадът може да увеличи риска от кървене. Препоръчва се повишено внимание при хора с нарушения на кръвосъсирването или такива, които приемат лекарства, което може да повиши риска от кървене. Може да са необходими корекции на дозата.

Шоколадът може да повлияе на кръвното налягане. Препоръчва се повишено внимание при хора с високо кръвно налягане и при хора, приемащи наркотици, билки или добавки, които оказват влияние върху кръвното налягане.

Избягвайте с известна алергия или чувствителност към шоколада, какаото, някоя от неговите части (включително кофеин) или членове на растителното му семейство.

Избягвайте големи количества шоколад по време на бременност или кърмене.

Шоколадът може да причини акне, алергични кожни реакции, подуване на корема, колики при бебета, запек, намалена костна плътност, зъбен кариес, екзема, газ, главоболие, подобрена чувствителност към инсулин, повишени нива на холестерол, повишени нива на инсулин, неравномерен сърдечен ритъм, повишени нива на оксалат Урина, синдром на раздразнените черва, раздразнителност, треперене, бъбречни увреждания и смущения, мигрена, гадене, болка в шията, нервност, треперене, нарушения на съня, стомашни разстройства, стомашно разстройство, подуване под кожата, неприятни вкусове, разстроен стомах, повръщане ,

болестта на Паркинсон

Избягвайте големи количества шоколад по време на бременност и кърмене поради съобщения за ранна доставка, ниско тегло при раждане и аборт. Шоколадът съдържа и две съединения, които могат да причинят вродени дефекти.

Използвайте с повишено внимание хора, които се опитват да забременеят.

Бхайт К и Уилямс HC. Епидемиология на акне вулгарис. Br.J Dermatol. 2013,168 (3): 474-485; d’El-Rei J, Cunha AR, Burla А, et al. Характеризиране на пациенти с хипертония с подобрена ендотелиална функция след консумация на тъмни шоколад. Int J Hypertens. 2013,2013: 985087. Davison G, Callister R, Williamson G, et al. Ефектът на острата консумация на черен шоколад преди плазмената употреба върху плазмения антиоксидантен статус, оксидативния стрес и имуноендокринните реакции при продължително упражняване. Eur.J Nutr 2012,51 (1): 69-79., Fogleman CD. Ефект на какао върху кръвното налягане. Am Fam. Physician 4-1-2013,87 (7): 484. Grassi D, Desideri G, Necozione S, et al. Защитни ефекти на богатия на флаванол тъмен шоколад върху ендотелната функция и отразяването на вълната по време на остра хипергликемия. Hypertension 2012, 60 (3): 827-832., Mellor DD, Madden LA, Smith KA, et al. Високо полифеноловия шоколад намалява ендотелната дисфункция и оксидативния стрес по време на остра преходна хипергликемия при диабет тип 2: пилотен рандомизиран контролиран опит. Diabet.Med. 2013, 30 (4): 478-483, Nehlig A. Невропротективните ефекти на какао флаванол и неговото влияние върху когнитивните ефекти. Br.J Clin Pharmacol. 2013,75 (3): 716-727., Netea SA, Janssen SA, Jaeger М, et al. Потреблението на шоколад модулира производството на цитокини при здрави индивиди. Cytokine 2013, 62 (1): 40-43., Neufingerl N, Zebregs YE, Schuring EA, et al. Ефект на консумацията на какао и теобромин върху серумни концентрации на HDL-холестерол: рандомизирано контролирано проучване. Am J Clin Nutr 2013, 97 (6): 1201-1209., Ostertag LM, Kroon PA, Wood S, et al. Тъмният шоколад и бял шоколад, обогатени с флаванов 3-ол, подобряват острото измерване на тромбоцитната функция по специфичен полов начин – рандомизирано контролирано изпитване за човешка намеса. Mol.Nutr Food Res 2013,57 (2): 191-202., Rein MJ, Renouf М, Cruz-Hernandez С, et al. Бионаличността на биоактивните хранителни съединения: предизвикателно пътуване до биоефикасност. Br.J Clin Pharmacol. 2013,75 (3): 588-602, Ros E и Hu FB. Потребление на растителни семена и сърдечносъдово здраве: доказателства за епидемиологични и клинични изпитвания. Циркулация 7-30-2013,128 (5): 553-565., Sorond FA, Hurwitz S, Salat DH, et al. Невроваскуларно свързване, цялостна церебрална бяла материя и реакция на какао при възрастните хора. Neurology 9-3-2013,81 (10): 904-909, Stote KS, Clevidence BA, Novotny JA, et al. Ефектът на какаото и зеления чай върху биомаркерите на регулирането на глюкозата, оксидативния стрес, възпалението и хемостазата при възрастни пациенти, страдащи от инсулинова резистентност. Eur.J Clin Nutr 2012,66 (10): 1153-1159, van Dam RM, Naidoo N и Landberg R. Диетични флавоноиди и развитието на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания: преглед на последните открития. Curr Opin.Lipidol. 2013,24 (1): 25-33.

Подкрепа за бременност

Кожни състояния

Отслабване

Заздравяване на рани

Употреби въз основа на традиция или теория

Тази монография, основана на доказателства, е подготвена от Collaboration Research Natural Collaboration