Капсаицин hp topical

Терапевтичен клас: Аналгетик

Употреби за капсаицин Hp

Невралгията е болка, която идва от нервите близо до повърхността на кожата. Тази болка може да възникне след инфекция с херпес зостер (херпес зостер или postherpetic neuralgia). Капсаицинът ще помогне за облекчаване на болката от постхерпетична невралгия, но няма да излекува състоянието.

Това лекарство е на разположение както на извънборсовото (OTC), така и с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на капсаицин при деца. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на капсаицин при пациенти в старческа възраст.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Преди да използвате капсаицин Hp

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на няколко продукта, които съдържат капсаицин. Той може да не е специфичен за Capsaicin Hp. Моля, прочетете внимателно.

Медицинска сестра или друг обучен медицински специалист ще приложи актуалната пластир Qutenza ™ в засегнатата област.

Ако използвате локален крем, гел, лосион или мехлем за невралгия, мускулна болка или артрит, следвайте инструкциите на етикета на лекарството.

Внимавайте да не получите каквото и да е от това лекарство в очите, тъй като може да причини тежко дразнене на очите. Ако лекарството се появи в очите ви, измийте очите с вода и незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Ако капсаицинът попадне върху лицето, скалпа или в устата ви, това може да причини усещане за парене. Измийте тези зони с топла (не гореща) сапунена вода.

Ако използвате крем, гел, лосион или мехлем

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако използвате пластира Qutenza ™

Ако използвате крем, гел, лосион или мехлем

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Правилното използване на капсаицин

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Предпазни мерки при използване на капсаицин Hp

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Диабетна периферна невропатия Cymbalta, Lyrica, дулоксетин, прегабалин, капсаицин локално, Nucynta ER, тапентадол, Zostrix

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, ибупрофен, хидрокодон

Postherpetic Neuralgia габапентин, Lyrica, Neurontin, лидокаин локално, прегабалин, Lidoderm, Gralise, Horizant

Капсаицин Hp странични ефекти

Капсаицин локално