Хлорфенирамин и кодеин полистирекс (перорален път)

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви, докато използвате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Използването на това лекарство може да причини тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да ви насочи да вземате лаксативи, да пиете много течности или да увеличите количеството фибри в диетата си. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Това лекарство може да ви обърка, замаяно или сънливо. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемате някое от тези лекарства, докато използвате това лекарство.

Ако смятате, че Вие или някой друг може да сте получили предозирането на това лекарство, незабавно потърсете спешна помощ. Признаците за предозиране включват: бледо или сини устни, нокти или кожа, обърканост, затруднено или затруднено дишане, неправилно, бързо или бавно или плитко дишане, крайна сънливост или сънливост, студена и студена кожа или замайване или припадък.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.