Справяне с карциноидния синдром и подкрепа

Може да се облекчите, че най-накрая ще намерите отговор на причините, които причинява вашите признаци и симптоми, но диагнозата на рядко заболяване като карциноидния синдром може да бъде стресиращо. Тъй като развивате начина си на справяне с диагнозата на рака, говорете с вашия екип за здравни грижи за това как се чувствате и помислете за това

Разберете достатъчно за карциноидния синдром, за да вземете решения за грижата ви. Попитайте Вашия лекар за въпроси, свързани с Вашето състояние. Помолете членовете на вашия екип от медицински специалисти да препоръчат ресурси, откъдето можете да получите повече информация.

Познаването на вашето състояние може да ви даде възможност да участвате по-добре в решенията за вашата грижа.

Говорете с други хора с карциноиден синдром. Групите за подкрепа на хора с карциноиден синдром ви свързват с тези, които са изправени пред същите предизвикателства, с които се сблъсквате.

Посъветвайте се с Вашия лекар за групи във вашия район. Карциноидният синдром е рядък, но може да се наложи да се свържете с хора извън непосредствената си област.

Пази се. Направете каквото можете, за да поддържате здравословен начин на живот. Яжте диета, пълна с плодове и зеленчуци. Когато се почувствате на него, работно осветление упражнява в ежедневието си.

Нарежете допълнителен стрес от живота си, когато е възможно. Вземете много сън, за да се чувствате отпочинали, когато се събудите. Погрижете се за тялото и ума си, за да сте по-способни да се придържате към плана си за лечение на рак.