Причините и леченията за болка в пикочния мехур и дискомфорт

Един член на общността е диагностициран с хроничен уретрит, свързан с чести инфекции на пикочните пътища. “Имам периоди, когато често трябва да ходя в банята (с много излизане), периоди на чувство на натиск и болка в пикочния мехур (най-вече вечер) и време, когато усещам леко изгаряне, когато уринирам. Тогава имам периоди без никакви симптоми “, казва тя.

Урологът й предписва антибиотик, който приема от около шест месеца. Антибиотикът помага да се намалят симптомите, но те не са напълно изчезнали, а приемането на антибиотик причинява болка в стомаха. Тя пита: “Има ли някой, който има проблеми, които имам и какво правите, за да облекчите симптомите?”

Даян К. Нюман, RN-C, MSN, ANP, казва, че повторението на инфекциите на пикочните пътища е често срещано при жените. “Предписвам антисептици за жени, които получават повтарящи се инфекции на пикочните пътища. Тези лекарства не са антибиотици, но могат да предотвратят репликацията и разпространението на бактерии. ”

Друга жена съобщава за повторение на инфекции на пикочните пътища, след като започне нова връзка и редовно прави секс отново. “Получавам ги най-малко два пъти месечно, така че сега съм под грижата на уролог”, казва тя. Но нейният уролог смята, че свръх активният пикочен мехур причинява неотложността му да уринира. Тя пита: “Може ли тези две заболявания да имат същото неотложно чувство с леко изгаряне и минимално уриниране всеки път?”

Нюман казва, че инфекциите на пикочните пътища трябва да се лекуват с антибиотици. Но тя също така отбелязва: “Понякога жените развиват симптоми на прекомерна активност на пикочния мехур с спешност и честота след UTI и за няколко месеца предписваме прекомерно активен медикамент на пикочния мехур и симптомите обикновено изчезват”.

Друг член на общността е имал проблеми с неотложността и честотата на урината в продължение на седем години. “През тези седем години съм диагностициран с множество бактериални инфекции, инфекции на пикочния мехур и няколко UTIs.” Инфекциите й винаги се лекуват с антибиотици, но те в крайна сметка се връщат. Преди две години уролог подозираше, че е свръхактивен пикочен мехур. “Това, което подозирам сега (и това, което се опитах да обясня на няколко лекари) е, че това е част от по-голямо разстройство”, казва тя. “Някакви мисли?”

“Сякаш може да има” интерстициален цистит “или ИК”, казва Нюман. “ИС е състояние, характеризиращо се с тазова болка, спешна нужда от урина, честота на уриниране и болка със сексуален контакт. IC е често погрешно диагностициран като инфекция, OAB или ендометриоза, при други състояния със сходни симптоми “, казва Нюман, лекуван с медикаменти. Мускулната релаксация на таза може да помогне за облекчаване на болката. “Диетичните модификации могат също така да облекчат и да контролират симптомите и да избягват появата на симптоми”, казва Нюман.

Членовете на общността, които са публикували оригиналното съобщение, благодарят на всички за отговорите си. “Много съм радостен, че има други жени с тези същите разочароващи симптоми и без конкретни отговори”, казва тя. Тя добавя, че след като публикува оригиналното си съобщение, тя е диагностицирана с IC. Нейният лекар предписва лекарства и предложи специална диета. “Аз не съм започнал хапчето все още, защото аз се опитвам на диета първо и трябва да кажа, че всъщност помага! По принцип се опитвам да елиминирам всички храни с всякаква киселинност. Все още работя върху това да се опитам да намеря най-доброто средство, но поне нещо работи. “