Лечение на ракова болка

По-голямата част от хората с рак ще почувстват болка в някакво време или друго. Болката може да бъде резултат от самия рак или от лечението на рака. Освен това някои хора, които са били излекувани от рак, могат да продължат да страдат от болка.

Ревматоидният артрит ви поставя в по-висок риск за сърдечни заболявания и инфаркти. Но това, което прави някои промени в начина на живот може да помогне за предотвратяване на сърдечни проблеми. Научете как да поддържате сърцето си здраво. Забележете кои промени правите във вашия дневник; Условия: Ревматоиден артрит; Симптоми: Загуба на апетит, умора, гадене, по-лоши симптоми в А.М., слабост, треска, бучки под кожата, намалено движение на ставите, скованост, скованост след почивка, безпокойство, депресия, деформирана става,

Има много причини за болка при рак, но често болка при рак настъпва, когато туморът пресича нервите или органите на тялото или когато раковите клетки нахлуват в костите или органите на тялото. Ранните лечения като химиотерапия, радиация или хирургия също могат да причинят болка.

Симптомите на раковата болка варират от човек на човек. Количеството на болката може да зависи от вида на рака, степента или степента на заболяването и от прага на болката (толерантност към болката). Болката може да варира от лека и от време на време до тежка и постоянна.

Лека до умерена болка

Болкоуспокояващо; Ацетаминофен (Mapap, Tylenol) и група болкоуспокояващи, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като аспирин и ибупрофен (Advil, Motrin), могат да лекуват лека до умерена болка. Много от тях са лекарства без рецепта, които не изискват рецепта, но някои от тях изискват рецепта. Пациентите трябва да се консултират с лекар преди да използват тези лекарства, особено ако получават химиотерапия. НСПВС могат да повлияят на съсирването на кръвта, да причинят стомашно-чревни проблеми и да доведат до повишен риск от инфаркт или инсулт.

Умерена до тежка болка

Средства за борба с наркотиците: Тези лекарства включват кодеин, морфин (Kadian, MS contin, Oromorph), хидрокодон (Lortab, Norco Vicodin), оксикодон (оксиконтин, роксикодон), хидроморфон (Dilaudid, Exalgo) и фентанил (Actiq, Fentora). Наркотичните болкоуспокоители изискват предписание и могат да се използват заедно с леки болкоуспокояващи за умерена до силна болка.

Изтръпване и изгаряне на болката