Китайски бодлив пепел: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Китайски пипер, плосък костур, френско грозде кино, фресно егиносо кино, пиминта Китай, саншоу, пепел от Сейфу, пепел от сечуан, зъбнозърнест крем, Zanthoxylum bungei, Zanthoxylum simulans.

Китайската бодлива пепел е растение. Кората и зърната се използват за производството на лекарства. Внимавайте да не бъркате китайски бодлив пепел с пепел, или северна или южна бодлива пепел; Хората приемат китайски бодлив пепел за лечение на повръщане, диария, болки в стомаха, задържане на вода, паразити, ухапвания от змия и кожни заболявания. Те също го използват като болкоуспокояващо, стимулиращо и тонизиращо средство; В храните, китайски бодлива пепел се използва като подправка.

Не е известно как китайската бодлива пепел може да работи.

Недостатъчно доказателство за; Болка; Повръщане; Диария; Стомашни болки; Задържане на вода; Паразити; ухапване от змия; Кожни заболявания; Използва се като стимулант; Използвайте като тоник; Други приложения. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на китайската бодлива пепел за тези употреби.

Няма достатъчно информация, за да се знае дали китайската бодлива пепел е безопасна за употреба като лекарство; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за употребата на китайски бодлива пепел по време на бременност и кърмене. Останете на безопасно място и избягвайте употребата; Хирургия: китайската бодлива пепел може да забави кръвосъсирването. Има известно безпокойство, че това може да увеличи риска от кървене по време и след операцията. Спрете да използвате китайски бодлив пепел най-малко 2 седмици преди планираната операция.

Китайската бодлива пепел може да забави кръвосъсирването. Вземането на китайски бодлив пепел заедно с лекарства, които също забавят съсирването, може да увеличат шансовете за синини и кървене; Някои лекарства, които забавят съсирването на кръвта, включват аспирин, клопидогрел (Plavix), диклофенак (Voltaren, Cataflam, други), ибупрофен (Advil, Motrin и др.), Напроксен (Anaprox, Naprosyn, , Хепарин, варфарин (Coumadin) и други.

Подходящата доза от китайски бодлива пепел зависи от няколко фактора, като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. По това време няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ диапазон от дози за китайски бодлива пепел. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Chen IS, Wu SJ, Tsai IL. Химически и биоактивни съставки от Zanthoxylum simulans. J Nat Prod 199; 57: 1206-11.

Yang YP, Cheng MJ, Teng CM, et al. Химически и анти-тромбоцитни съставки от Formosan Zanthoxylum simulans. Phytochemistry 200; 61: 567-72 ..

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия