Апетитална алопеция

Преглед на акап

Декември 2012 г.

Циатриалната алопеция, наречена също белези от алопеция, се отнася до група редки разстройства, които разрушават космените фоликули. Фоликулите се заместват с тъкан от белег, което води до постоянна загуба на коса.

Циатриалната алопеция има две форми. В първичната форма, косменият фоликул е целта на разрушителния процес. Във вторичната форма, косменият фоликул е невинен минувач, унищожен от друга причина. Това може да е тежко изгаряне, инфекция, радиация или тумор.

Този информационен лист се фокусира върху основната форма. Началната форма се определя от вида на включените имунни клетки. Тези имунни клетки възпаляват и унищожават космения фоликул. Те се наричат ​​лимфоцити или неутрофили. Понякога процесът се премества между двата вида клетки.

Причината за алергията при цикали не е добре разбрана. Известно е, че в горната част на космения фоликул се получава зачервяване, топлина, болка или подуване. Това е мястото, където се намират стволовите клетки и мастните жлези. Стволовите клетки са клетки, които могат да се развият в различни видове клетки. Ако стволовите клетки и мастните жлези са унищожени, косменият фоликул не може да се възстанови, а косата е постоянно изгубена.

Циатриалната алопеция не е заразна. Тя се среща в световен мащаб при иначе здрави мъже и жени. Той засяга всички възрасти, но не е честа при децата.

Това състояние обикновено засяга само един член на семейството. Едно изключение е централната центрофугална алопеция. Най-често засяга жени от африкански произход и може да се появи в повече от един член на семейството.

Тези, които включват предимно лимфоцити

Тези, които включват предимно неутрофили

Тези, включващи и двете (наречени смесени възпалителни инфилтрати)

В някои случаи, косопада се случва бързо, и има силно сърбеж, болка и изгаряне. В други случаи загубата на коса е постепенна и няма други симптоми.

Лекарят може да види загуба на космени фоликули по скалпа и да потърси биопсия на скалпа. Биопсията предоставя информация за това кой тип клетка е включен, къде и колко възпаление има и дали маслената жлеза е все още там. Тя може да покаже и други промени в скалпа. Биопсията помага на лекаря да диагностицира вида на алергията на ципа и колко има. След това той или тя може да реши с пациента лечение или терапия.

Други неща, които лекарят ще направи

Тъй като загубата на коса при акапевтичната алопеция е перманентна и косата не расте обратно, важно е да започнете агресивно лечение рано, преди да се загубят дълги коси. Специфичното лечение, което се използва, варира в зависимост до голяма степен от това дали лимфоцитите, неутрофилите или и двата са предимно отговорни за унищожаването на космения фоликул.

Формата на разстройството, причинена предимно от лимфоцити, обикновено се лекува с лекарства за отстраняване на възпалителните клетки. Оралното лечение може да включва антималарийни средства, антибиотици, имуносупресивни лекарства и клас лекарства за диабет, наречени тиазолидиндиони. Лекарствата, приложени директно върху кожата, включват кортикостероиди, локален такролимус и други средства, които потискат или модулират имунната система. Кортикостероидите могат да се инжектират директно в възпалени, симптоматични области на скалпа.

Формата на разстройството, причинена основно от неутрофили, се лекува с орални и локални антибиотици и противовъзпалителни лекарства. За случаите, включващи неутрофили и лимфоцити, лечението може да включва антимикробни средства, противовъзпалителни лекарства и ретиноиди. Ретиноидите са клас лекарства, химически свързани с витамин А. Агент, който блокира тумор некрозисфактора-алфа (TNF-α), молекулярен пратеник, участващ в системното възпаление, може да бъде полезен при дисекция на целулита, който не реагира на други лечения.

Въпреки, че косата не може да расте след като фоликулът е бил унищожен, може да е възможно да се стимулират фоликулите в засегнатата област преди да настъпи трайно увреждане. Прилагането на антихипертензивно лекарство, което насърчава растежа на косата, може да стимулира жизнеспособните фоликули.

Лечението обикновено трае дълго време. Продължава, докато симптомите и признаците се контролират, а прогресията на косопада се забавя или спира. За съжаление, загубата на коса може да продължи безшумно, дори след като симптомите и признаците бъдат премахнати. След като алергията на ципа се стабилизира, може да започне отново след определен период от време и може да се наложи да се започне отново лечение.

След като заболяването е било неактивно в продължение на 1 или 2 години, хирургичното възстановяване на косата или намаляването на скалпа може да бъде полезно за възстановяване на косата в плешиви области. В операцията за възстановяване на косата, известна още като трансплантация на косми или фоликуларно микрографтинг, фоликулите от задната част на главата се отстраняват хирургично и се трансплантират в голи области на скалпа. При намаляване на скалпа се премахва плешив участък на скалпа и частта от скалпа до него се изтегля заедно, за да покрие празнината. Важно е да се разбере, че акапевтичната алопеция може да се повтори дори след хирургическа интервенция.

Дерматолозите са специалистите, които диагностицират и лекуват алергии при цикатри. Дерматолозите са лекари, обучени да диагностицират и лекуват заболявания на кожата, косата и ноктите.

Изследователите работят за по-добро разбиране на възпалението и възпалителните клетки, които насочват и унищожават космените фоликули. Една от най-обещаващите области на изследване под формата на разстройство, наречено lichen planopilaris (LPP), предполага, че възпалението може да се дължи на промени в липидите и метаболизма в мастните жлези.

По-специално, загубата на функция на протеин, наречен peroxisome proliferator-activated receptor gamma (PPAR-y), който регулира съхранението на мастни киселини и метаболизма на глюкозата. Това води до абнормна обработка и натрупване на липиди, което води до възпаление, което води до белези и разрушаване на космения фоликул. Нов подход към лечението на ЗОП може да бъде лекарството за блокиране на PPAR-y. Тези медикаменти вече са широко използвани за лечение на диабет тип 2.

 HTTP: //rarediseases.info.theernment/GARD/

Тази национална професионална асоциация може да предостави сезиране на дерматолози. Публикува брошура за атопична екзема / дерматит, която е на разположение на уеб сайта на организацията или може да бъде получена чрез обаждане или писане в академията. Единичните копия са безплатни.

ПАД

Тази национална професионална асоциация може да предостави сезиране на дерматолози. Публикува брошура за атопична екзема / дерматит, която е на разположение на уеб сайта на организацията или може да бъде получена чрез обаждане или писане в академията. Единичните копия са безплатни.

carfintl

Тази национална професионална асоциация, представляваща алерголози и клинични имунологии, публикува брошури за алергии и атопичен дерматит. Академията може също така да предоставя на лекари препоръки за оценка на алергии.

Това е национално асоциация, ориентирана към пациентите, посветена на екземата. Издава тримесечен бюлетин, предоставя брошури за пациентите и образователни материали за доставчици, предлага ресурсни услуги за пациентите и предоставя насоки към центрове за атопичен дерматит / екзема.

nahrs

NIAMS благодари за подкрепата на Vera H. Price, M.D., в разработването и прегледа на тази публикация.

Мисията на Националния институт по артрит и мускулно-скелетни заболявания и кожни заболявания (NIAMS), част от американското министерство на здравето и човешките услуги (theernment), е да подпомага изследването на причините, лечението и профилактиката на артрит и мускулно-скелетни И кожни заболявания; Обучението на основни и клинични учени да извършат това изследване; Както и разпространяването на информация за напредъка на научните изследвания в тези болести. Информационният клирингов кабинет на NIAMS е обществена услуга, спонсорирана от NIAMS, която осигурява здравна информация и източници на информация. Допълнителна информация може да бъде намерена на интернет страницата на NIAMS atniams.theernment.

(Theernment) – Агенцията за медицински изследвания на нацията – това е основната федерална агенция за провеждане и подкрепа на основни, клинични и транслационни медицински изследвания и проучва причините, леченията и лекуванията както за общите, така и за редките заболявания.

Тази публикация съдържа информация за лекарствата, използвани за лечение на здравословно състояние, обсъдено тук. Когато тази публикация беше разработена, включихме най-актуалната (точна) информация. Понякога се освобождава нова информация за лекарствата.

INFO- (463-6332);

Наркотици @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Drugs @ е каталог за разрешени лекарствени продукти.

/ NCHS

1 AMS кръг; Bethesda, MD 20892-3675; Телефон: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Факс: 301-718-6366; Имейл: .theernment; niams.theernment

12-7862