Циклесонид (назален път) описание и търговски марки

Ciclesonide спрей за нос се използва за лечение на сърбящ или хремален нос, кихане или други симптоми, причинени от целогодишна (сезонна) или сезонна сенна хрема (алергичен ринит). Това е стероид (лекарство подобно на кортизона), което действа благодарение на предотвратяването на възпалението, което възниква при алергични реакции.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали специфични за педиатричната възраст проблеми, които биха ограничили полезността на Zetonna ™ при деца на 12 и повече години със сезонен и целогодишен алергичен ринит. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 12 години.

Течен аерозол; Спрей

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на Omnaris ™ при деца под 6-годишна възраст със сезонен алергичен ринит, а при деца под 12-годишна възраст с целогодишен алергичен ринит. Безопасността и ефикасността не са установени в тези възрастови групи.

алергии

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на циклесонид назален спрей при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, пациентите в старческа възраст са по-склонни да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание при пациенти, приемащи циклесонид назален спрей.

Педиатрична

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Гериатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други медицински проблеми

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозирането

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Това лекарство е снабдено с листовка за пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство се използва само в носа. Не я вземайте в очите, на назалната преграда (стената между двете ноздри) или на кожата си. Ако се появи на тези места, изплакнете веднага и се обадете на Вашия лекар.

За да Ви помогне това лекарство, трябва да се използва редовно, както е поръчано от Вашия лекар. Това лекарство обикновено започва да работи в продължение на около 2 дни, но до 2 седмици може да мине, преди да почувствате пълните ефекти.

Не използвайте това лекарство за други проблеми с носа, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

За да използвате спрея

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Пропусната доза

Съхранявайте резервоара на стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте. Не съхранявайте това лекарство в кола, където може да бъде изложена на екстремна топлина или студ. Не пробивайте дупки в кутията или я хвърлете в огън, дори ако резервоарът е празен.

съхранение

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали вие или Вашето дете трябва да продължите да го използвате.

Ако симптомите на Вашето дете или детето Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Това лекарство може да увеличи риска от нежелани реакции в носа. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако вие или вашето дете имате кървава слуз, рани в носа, необясними кръвотечения или шумолене, когато дишате, докато използвате това лекарство.

Може да получите по-лесно инфекции, докато използвате това лекарство. Избягвайте да бъдете около хора, които са болни или имат инфекции като варицела или морбили или ако никога не сте имали тези инфекции. Това е особено важно за децата. Кажете на лекаря си веднага, ако мислите, че сте били изложени на варицела или морбили.

Това лекарство може да причини млечница (вид гъбична инфекция) в носа или гърлото. Кажете на лекаря си незабавно, ако вие или вашето дете имате бели петна в гърлото или болка, когато ядете или преглъщате.

Това лекарство може да причини сериозна алергична реакция, наречена ангиоедем. Незабавно се обадете на лекаря си, ако започнете да имате подуване на лицето, устните, езика, гърлото, ръцете или краката, или ако имате проблеми с гълтането или дишането, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да накара децата да растат по-бавно от нормалното. Това би накарало детето да не се натовари или да стане по-високо. Говорете с Вашия лекар, ако мислите, че детето Ви не расте правилно или имате въпроси.

Това лекарство може да увеличи риска от надбъбречна жлеза, която е по-малко активна от нормалното. Надбъбречната жлеза прави стероиди за тялото ви. Това е по-вероятно за хора, които употребяват стероиди за дълго време или използват високи дози. Проверете незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате някой от следните симптоми: потъмняване на кожата, диария, замайване, припадък, загуба на апетит, умствена депресия, гадене, кожен обрив, необичайна умора или слабост или повръщане. Рядко може да се появят промени в менструалния цикъл, акне, пъпки или повишаване на теглото (мастни депозити) около лицето, шията и багажника, докато приемате това лекарство.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Вашият лекар може да поиска от Вас или Вашето дете да проверите очите си от офталмолог (очен лекар).

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.