Китайска краставица

Общи имена: Китайската краставица също е известна като китайска змийска тиква, гуа-лу, тиан-хава-фен и съединение Q.

Ефективност-оценка на безопасността

“Етно или друго доказателство за ефикасност.

Оценка на безопасността

Китайската краставица е един от повече от 40 признати вида Trichosanthes. Той е член на семейството на тиквата, а коренът, плодът, семената, стъблата и кората се използват медицински. Докато T. kirilowii е растението, което най-често се споменава в китайската Materia Medica, редица свързани с него видове често се използват като превантивни вещества (фалшиви добавки).

Китайската краставица е призната в китайската медицина в продължение на няколко хиляди години. Използва се за намаляване на треска, подуване и кашляне. Нишесте, извлечено от корена, се използва за абсцеси, аменорея, жълтеница и полиурия (необичайно големи количества урина). Съвременните китайски медицински приложения включват управление на диабета и употреба за предизвикване на аборт. Растението се използва от векове при лечението на тумори.

Лабораторните изследвания показват, че китайската краставица инхибира репликацията на HIV вируса. Китайската краставица се проучва като лечение за лечение на инфекции, причинени от СПИН. Растението също така проявява имунологични ефекти и антитуморни свойства. Китайската краставица е била използвана за лечение на инвазивни къртици. Има ограничени клинични данни, които да подкрепят възможните употреби при ХИВ, молекулярно лечение и като абортивен.

Няма скорошни публикувани клинични доказателства, които да насочват дозирането на китайски краставици. Най-често се прилага като част от полиферичен препарат в ТСМ.

Противопоказанията все още не са идентифицирани.

Документирани нежелани ефекти. Избягвайте употребата.

Няма добре документирани.

Нежеланите реакции включват хормонални промени, алергична реакция, течност в белите дробове или мозъка, кървене в мозъка, увреждане на сърцето, гърчове и треска.

Екстрактите от китайската краставица са изключително токсични (има смърт), особено при парентерално приложение.

Препратки