Безопасност на децата: предотвратяване на паданията – преглед на темата

Всеки нов етап на обучение за вашето бебе изисква повече внимание от ваша страна, за да предотвратите нараняване. Може да ви изненада колко бързо бебето ви може да се движи от един етап на друг. Усещането за способностите на бебето и какви умения той / тя вероятно ще развие по-нататък ще ви помогне да предотвратите наранявания.

Важ; Възможно е главното заглавие на отчета “Синдром на Даун” да не е името, което очаквахте. Моля, проверете списъка със синоними, за да намерите алтернативните имена и подразделения за нарушения, обхванати от този отчет.

Вземете мерки за предотвратяване на падането

Децата и малките деца обичат да изследват, да се катерят, да ходят, да бягат и да танцуват. Тези дейности ги излагат на риск от падания и наранявания. Можете да предотвратите злополуки по следните начини

Продължавайте да мислите за нови опасности, които детето ви може да срещне, например

Никога не оставяйте бебето си без надзор на високи места, като например на маса, в детско креватче, отстрани или дори на легло или диван; Не оставяйте бебето си без надзор в нито едно кресло или “седяща” играчка, като люлка или джъмпер. Използвайте всички осигурени предпазни ремъци; Не забравяйте, че бебето с биберон или друг предмет в устата му е изложено на риск от наранявания на лицето и устата, в допълнение към други наранявания при падане.

Използвайте плъзгащи се врати на двата края на стълбищата. Избягвайте портовете в стил акордеон, защото главата на детето може да бъде хваната в портата. Потърсете порта с отвори не по-големи от 2,3 инча (5,8 см); Не използвайте проходилки за бебета. Уврежданията на Walker могат да включват щипки и падания. Ходещите могат да причинят тежки аварии, като падане по стълбите; Пазете бебето си от високи веранди, палуби и площадки; Направете дома си безопасно от паданията, като премахнете опасностите, които биха могли да доведат до падане.

Веднага след като бебето ви може да ходи, заключете вратите към всички опасни зони. Пазете ключовете от зрението на детето си и достигнете; Бъдете внимателни, когато използвате оборудване като високи столове и маси за смяна. Винаги използвайте предпазните ремъци и внимателно наблюдавайте детето си; Използвайте плъзгащи се врати на двата края на стълбищата. Избягвайте портовете в стил акордеон, защото главата на детето може да бъде хваната в портата. Потърсете порта с отвори не по-големи от 2,3 инча (5,8 см); Поддържайте стълбищата чисти и безопасни. Килимите на стълбите трябва да бъдат в добро състояние. Необработените стълби трябва да се поддържат чисти, но не и гладки. Обучете детето си, за да се задържите на релсата и внимателно да вървите надолу по стъпките. Ако имате домашни любимци, учите детето си да се държи далеч от тях по стълбите; Прикрепете двустранна лента, подложка от пяна или гумена подложка, за да хвърляте килими, за да ги закрепите на пода; Гледайте вашето малко дете, когато е навън. Неравна трева, наклонени поляни и хълмове може да направи ходенето трудно; Нека детето ви да седне, когато яде или пие. И не позволявайте на детето ви да ходи или да тича с предмети в устата си. Вашият нестабилен дете може да получи наранявания на лицето и устата в допълнение към други наранявания от падане; Инсталирайте предпазителите на прозорците. Също така, не поставяйте мебели, включително столове, близо до прозорците. Уверете се, че прозорците са затворени и заключени добре, когато присъстват децата; Не позволявайте на детето ви да се катери на високи мебели.

Оборудване за детски площадки, особено слайдове и барове за маймуни. Избягвайте да вземете детето си на игрища, които нямат мека повърхност под екипировката; Велосипеди с три колела. Оставете детето си да кара твърди, стабилни триколки, които са ниски до земята. Също така, наблюдавайте къде се вози детето ви. Стръмните склонове надолу могат да накарат детето ви да загуби контрол и да падне; Падайки от леглото. Монтирайте предпазители за леглото, за да предотвратите падане. Много от тях вече са на разположение, които са лесни за прикрепване и премахване. Уверете се, че отворите в релсите са достатъчно малки, за да предотвратите захващане на дете, което може да доведе до задушаване или задушаване.