Cetrotide

Терапевтичен клас: Ендокринно-метаболитен агент

Използва се за Cetrotide

Фармакологичен клас: Лутеинизиращ хормон освобождаващ хормон антагонист

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Cetrorelix не е предназначен за употреба при пациенти на възраст над 65 години.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Преди да използвате Cetrotide

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Ако трябва да започнете в Ден 5, считайте първия ден от менструалния си период за ден 1. Започвайки от Ден 5, вземайте правилната доза всеки ден за толкова дни, колкото е поръчал вашият лекар. За да ви помогнем да запомните да приемете дозата си от лекарството, я вземайте по едно и също време всеки ден.

Кажете на Вашия лекар, когато използвате последната доза цетрореликс. Cetrorelix често изисква друг хормон, наречен човешки хорион гонадотропин (hCG), да бъде прилаган като единична доза ден след последната доза цетрореликс. Вашият лекар ще Ви даде това лекарство или ще Ви уреди да получите това лекарство в точното време.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Съхранявайте флаконите от 0,25 mg в хладилника. Съхранявайте флаконите от 3 mg при стайна температура.

Много е важно Вашият лекар да Ви проверява дали използвате ултразвук при редовни посещения, за да се уверите, че сте готови за инжектиране с друго лекарство (HCG), за да предизвикате овулация.

Посъветвайте се с Вашия лекар незабавно, ако сте приели повече от лекарството, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилното използване на Cetrotide

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Индукция на овулацията Кломид, кломифен, HCG, Pregnyl, хорион гонадотропин (hcg), Novarel, Ovidrel, Menopur, Gonal-f, фоликулостимулиращ хормон, Serophene, Follistim, menotropins, Gonal-f RFF, Chorex, cetrorelix, Follistim AQ патрон -f RFF Pen

Предпазни мерки при употребата на Cetrotide

Cetrotide странични ефекти

Cetrotide (цетрореликс)