Циклесонид (предпазни мерки при вдишване)

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Това лекарство може да отслаби имунната ви система. Избягвайте да бъдете около хора, които са болни или имат инфекции като варицела или морбили. Кажете на лекаря си веднага, ако мислите, че сте били изложени на варицела или морбили.

Това лекарство може също така да увеличи риска от инфекции или рани в устата или гърлото. Проверете веднага при лекаря си, ако забележите признаци на инфекция в гърлото.

Това лекарство може да накара децата да растат по-бавно от нормалното. Това би накарало детето да не се натовари или да стане по-високо. Говорете с Вашия лекар, ако смятате, че това е проблем.

Това лекарство може да увеличи риска от надбъбречна жлеза, която е по-малко активна от нормалното. Надбъбречната жлеза прави стероиди за тялото ви. Това е по-вероятно за хора, които употребяват стероиди за дълго време или използват високи дози. Ако имате повече от един от следните симптоми: потъмняване на кожата, диария, замаяност, припадък, загуба на апетит, умствена депресия, гадене, кожен обрив, необичайна умора или слабост или повръщане. Рядко може да се появят промени в менструалния цикъл, акне, пъпки или повишаване на теглото (мастни депозити) около лицето, шията и багажника, докато приемате това лекарство.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време на или след лечението се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Преди да имате някаква операция (включително стоматологична хирургия) или спешно лечение, кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че използвате това лекарство.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на четири седмици или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.