Цефдиторен пивоксил

Терапевтичен клас: антибиотик

Употреби За цефдиторен пивоксил

Фармакологичен клас: трето поколение цефалоспорин

Cefditoren pivoxil се използва за лечение на някои гърлни и белодробни инфекции, включително бронхит и тонзилит. Той се използва и за лечение на някои кожни инфекции.

Cefditoren pivoxil се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За цефдиторен пивоксил следва да се обмисли следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към cefditoren pivoxil или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проучвания върху cefditoren pivoxil са направени само при възрастни пациенти и няма специфична информация, сравняваща употребата на cefditoren при деца на възраст под 12 години с употреба в други възрастови групи.

Цефдиторен пивоксил е тестван и не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Преди да използвате цефдиторен пивоксил

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате цефдиторен пивоксил, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на cefditoren pivoxil с някое от следните лекарства може да причини повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на цефдиторен пивоксил. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да приемате цефдиторен пивоксил за цялото време на лечение, дори ако се почувствате по-добре след няколко дни. Също така, ако престанете да приемате прекалено бързо cefditoren pivoxil, симптомите Ви може да се появят отново.

Цефдиторен пивоксил работи най-добре, когато има постоянно количество в кръвта или урината. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат на равни интервали, ден и нощ. Например, ако трябва да приемате четири дози на ден, дозите трябва да са на разстояние около 6 часа. Ако това възпрепятства съня ви или други ежедневни дейности или ако имате нужда от помощ при планирането на най-доброто време, за да вземете лекарството си, консултирайте се с вашия медицински специалист.

Дозата на цефдиторен пивоксил ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози на цефдиторен пивоксил. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Cefditoren трябва да се приема с храна, за да се увеличи абсорбцията на лекарството.

Ако пропуснете доза цефдиторен пивоксил, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

При някои пациенти cefditoren може да причини диария

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Правилно използване на cefditoren pivoxil

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Предпазни мерки при използване на cefditoren pivoxil

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Пневмония ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, Augmentin

Инфекция на кожата и структурата ципрофлоксацин, азитромицин, Augmentin, Zithromax, cefdinir

Инфекция на кожата или меките тъкани ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, авгментин

Тонзилит / фарингит амоксицилин, азитромицин, цитомакс, цефдирин, кларитромицин, цефуроксим

 Или се присъединете към групата за поддръжка на cefditoren, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Cefditoren pivoxil нежелани реакции

цефдиторен