Церебрална парализа: помощ при речни проблеми – преглед на темата

Някои хора с церебрална парализа имат проблеми при преместването на устата си, за да оформят правилно думите. Някои хора имат загуба на слуха, което засяга способността им да говорят ясно.

Въртенето и замаяността, които получавате от световъртеж, могат да ограничат вашите дейности и да ви накарат да се почувствате зле. В зависимост от причината, обаче, някои лесни маневри, които можете да направите у дома, могат да донесат облекчение; Най-често срещаният тип е BPPV (доброкачествено пароксизмално позиционно вертиго) и е най-лесният за лечение. BPPV се случва, когато малки калций калций се разхлабят във вътрешното ви ухо. Може да го почувствате, когато влизате или излизате от леглото, или накланяте главата си нагоре. Хората над 60 години са по-склонни да получат това …

В повечето случаи се препоръчва логотерапия с професионалист за тези проблеми. Но можете също да помогнете на дете с церебрална парализа да комуникира по-ефективно

Речната терапия може да включва използването

Поглеждайки директно към детето, докато говорите; Говорене бавно; Използване на снимки или предмети, докато говорите; Четене с детето и използване на картинни книги. Опитайте се да включите детето в историята като кажете например “Покажете ми пожарната машина” или “Къде е котката?

Език на жестовете (движения на ръцете и тялото) или специални табла (със снимки, думи или букви върху тях). Хората, които не говорят ясно, могат да се научат да комуникират по-добре с помощта на тези инструменти; Слухов апарат. Това устройство може да е от полза за хората, които имат проблеми при разговор поради загуба на слуха; Компютри за увеличаване на звука на глас, който е много слаб; Специализирани компютърни програми. Някои програми помагат за подобряване на речта чрез практикуване на уроци. Другите програми са предназначени да позволят на човек, който изобщо не говори, да комуникира чрез обекти или символи.