Хронични болкоуспокояващи

Тенденции в борбата с болката

Лекарствата често могат да помогнат за контролиране на хроничната болка. В някои случаи може да отнеме няколко седмици, докато лекарството започне работа.

Болката при болидите може да се появи незабавно или в рамките на дни след инцидента. Гледайте за; Болка, намален диапазон на движение и стегнатост в шията, мускулите могат да се почувстват твърди или слепени; Болка, когато разтърсвате главата си от едната страна на другата или назад и завинаги; Tendernes; Главоболие в основата на черепа, което излъчва към челото ви

Понякога лекарството губи част или цялата си способност да работи, когато се използва ежедневно за продължителен период от време. Това е така, защото тялото ви развива толерантност към него. Ако това се случи, може да се наложи да приемете повече от лекарството, да промените лекарства или да добавите друго лекарство. Вашият лекар може да работи с Вас, за да направи това.

Вероятно ще започнете с лекарства, които причиняват най-малко странични ефекти (като ацетаминофен). Дозата ще се увеличи или лекарствата ще се променят според нуждите. Бъдете в безопасност с лекарства. Прочетете и следвайте всички указания на етикета.

Разнообразие от кремове, гелове, спрейове и пластири могат да се използват за облекчаване на хроничната болка, включително

Инжектираните лекарства – снимки – могат да се използват за лечение на хронична болка, включително

Ацетаминофен ацетаминофен, като тиленол; Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), като аспирин, ибупрофен (Advil например) и напроксен (например, Алеве); Трициклични антидепресанти Трициклични антидепресанти, като амитриптилин; Инхибитори на обратното захващане на серотонин и норепинефрин (SNRIs) Инхибитори на обратното захващане на серотонин и норепинефрин (SNRIs), като дулоксетин (Cymbalta); Кортикостероиди Кортикостероиди, като преднизон; Антиконвулсанти Антиконвулсанти, като габапентин (Neurontin) и прегабалин (Lyrica); Опиати болкоуспокояващи Опиати болкоуспокояващи, като хидрокодон (например, Викодин). Те могат да се използват, когато други лекарства не помогнат.

Топични аналгетици. Това са болкоуспокояващи, които се прилагат директно върху кожата, като крем EMLA или пластир lidocaine (Lidoderm). Някои кремове или гелове могат да се направят в аптеката в съответствие с инструкциите на Вашия лекар. Някои от тях могат да съдържат капсаицин, природно срещащо се вещество, намиращо се в лют червен пипер; Спрей за охлаждане. Това включва използването на охлаждащ спрей (като Biofreeze) директно върху кожата. Това може да се повтори няколко пъти.

Епидурални стероидни инжекции (инжектиране на стероиди около гръбначния стълб). Въпреки че тези инжекции са били използвани в продължение на много години и могат да осигурят облекчение за болки в гърба или шията, причинени от дискова болест или прилепнали нерви, те може да не работят за всички; Инжекции с блокчета. В болезнените стави или стави се инжектира кортикостероид; Нервен блок Нервен блок; инжекции. Анестетикът се инжектира в засегнатия нерв, за да облекчи болката. Анестетикът може да облекчи болката в продължение на няколко дни, но болката често се връща. Въпреки че нервните блокове обикновено не лекуват хронична болка, те могат да ви позволят да започнете физическа терапия и да подобрите обхвата на движение; Инжекции с пускова точка. Те могат да облекчат болката чрез инжектиране на локален анестетик в пунктове за задействане (или специфични области на чувствителност), свързани с хронична миофасциална болка или фибромиалгия. Тези инжекции не облекчават хроничната болка във всички.