Детски чревни разстройства: какво да очаквате

Почти всички родители са чували детето им да казва: “Не се чувствам добре. Не мога да ходя на училище. “Когато това се случи, трябва да решите дали това е просто извинение да пропуснете математически тест или нещо по-сериозно.

Вие се наслаждавате на всяко ухапване от пастата alfredo, бургер на скара или creme brulee, но часове по-късно сте спринт, без прекъсване, в банята; След повръщане или диария може да не мислите любезно от ресторанта или от домакина на барбекю, като си мислите, че имате хранително отравяне; Но наистина ли е? Вашият разстроен стомах може да бъде причинен от непоносимост или дразнене на храната – вашият GI тракт и крем брюле просто не се разбирате; В САЩ около 76 милиона души се разболяват всяка година от храна …

Две от по-сериозните чревни разстройства при децата са

Цьолиакия. Децата с целиакия не могат да абсорбират глутен, протеин, който се намира в пшеница, ръж, ечемик, марина и българин. Трудно е да получат достатъчно витамин D. Също така им е трудно да получат достатъчно калций, така че често имат крехки, слаби кости или остеопороза. Целиакия се предава в семейства.

Възпалителна болест на червата (IBD). Това най-вероятно ще засегне по-големи деца и тийнейджъри. Два основни вида са болестта на Crohn, която може да засегне всяка част от храносмилателния тракт и улцерозен колит, който обикновено засяга само долната част на червата.

Симптомите на чревните нарушения варират, но могат да включват

Симптомите на детето ви ще зависят

Симптомите, които се случват често, могат да нарушат ежедневието на детето ви. Например, ако има IBD и чести стомашни спазми или диария, тя може да пропусне училищни и социални събития.

С течение на времето може да има дете с интестинално разстройство

Ако детето Ви има симптоми на чревно разстройство, вижте неговия лекар. Колкото по-рано е диагностициран, толкова по-рано симптомите му могат да бъдат лекувани.

Лечението за чревно разстройство може да включва